Heikin varaventtiili

Heikin varaventtiili
Heikki Poroila vuonna 1950

torstai 19. lokakuuta 2017

Päivä bonobona

"Heräsin aamulla naapurin murheelliseen huokailuun ja kävin pikaisesti lohduttamassa häntä maukkaan orgasmin verran. Sitten tulikin niin kiire töihinlähdön kanssa, että ehdin oman puolisoni kanssa touhuilla vain hätäisesti. Bussissa olin ilmeisesti vähän nyreän näköinen, koska yksi nuori pariskunta tuli minua lohduttamaan ja rapsuttelimme toisiamme loppumatkan sieltä ja täältä.

Aamupalaveri oli tavanomainen. Pomo puhui kymmenisen minuuttia päivän ohjelmasta, paneskeli hetken sihteerinsä kanssa ja jakoi sitten meille kaikille työtehtävät. Tylsä päivä tiedossa, enkä ollut ainoa niin ajatteleva. Pian meitä oli puolen tusinaa kahviossa hieromassa toisiamme rauhoittavasti. Mutta tylsätkin työpäivät päättyvät aikanaan, joten heilautin eväsrepun selkääni ja kiirehdin muitten kanssa lepohuoneeseen lyhyttä mutta nautinnollista ryhmäorgiaa varten. Sellainen kohottaa kummasti työmoraalia.

Kotimatkalla olin niin hyvällä tuulella, että liityin jonkun koululaisporukan villiin hinkkauskerhoon ja sain mahtavat kicksit! Ruokakaupassa kiistelin kauppiaan kanssa tuoreitten raviolien kohtuullisesta hinnasta, mutta pääsimme sopuun takahuoneessa käytyjen petineuvottelujen jälkeen. Hilpeänä talsin kotiin reppu herkkuja täynnä ja posket edelleen punaisina tinkimisseksin rasituksista.

Kotona oli täysi mellakka päällä. Lapset - kaikki kolme - lojuivat telkkarin äärellä epämääräisenä joukkona ja katselivat toisiaan hyväillen jotain epämääräistä japanilaista seksianimaatiota. Minä en niistä perusta, liian omituista ja kaukaa haettua. Kakarat tykkäävät, minkäs sille voi. Rupesin kokkaamaan kaupasta tuomiana herkkuja ja sain kohta nuortenkin huomion joka nurkkaan leviävän pastakastikkeen tuoksun avulla.

Puolisolla oli edelleen menossa joku liikeneuvottelu kotimme mukavasti pehmustetussa kirjastossa. Oli vaikea olla kuulematta neuvottelijoiden ähinää ja kikattelua, ja se kyllä pani epäilemään itse neuvotteluiden olevan vähemmän tärkeä juttu. Koputin kohteliaasti ovelle ja käskin tulla syömään, molempien jos on nälkä. 'Neuvottelijat' tulivatkin edelleen kikatellen ja posket punaisina ruokapöydän ääreen nauttimaan raviolia ja sitä erityisen maukasta pastakastikketta, jota teen itse lisäämällä vähän tylsään peruskastikkeeseen paljon parmesaania, ripauksen galangal-jauhetta ja tietenkin limettimehua.

Vieraamme ja lapset ryntäsivät heti jälkiruoan - marsipaanilla terästettyä uuniomenapiirakkaa kermajäätelön kanssa - jälkeen ulos, joten saimme jäädä puolisoni kanssa lopultakin kahden. Eihän sitä ruoan päälle ihmeemmin jaksa, mutta aina se on vaivan arvoista, siksi kai olemme edelleen yhdessä ja samassa taloudessa. Viilennämme itseämme parvekkeella illan hiljaa tummetessa ja vilkuilemme välinpitämätöntä teeskennellen, mitä naapurien petipuuhissa tänä iltana tapahtuu. Eipä ihmeitä, mutta ilokseni huomaan aamulla lohduttamani naapurin kisailevan hyväntuulisena kolmen porukassa. Niin sitä pitää!

Vähän huolestuneena pohdiskelin sängyssä pomon aamusekstailua. Olisikohan se uusi sihteeri kyennyt panemaan vanhan ketun pään niin pyörälle, että meillä uutisosastolla voi käynnistyä työnkierto? En mistään hinnasta haluaisi luopua tutusta porukasta ja ryhmäseksistä juuri sen kanssa. Mutta ei pomosta koskaan tiedä, se osaa hallitsemisen konstit, kepit ja porkkanat paremmin kuin kukaan meistä muista. Siksi se pomoksi on ylennytkin. Painaudun puolison selkää vasten ja ehdotan vielä yhtä kertaa."

* * *

Edellä oleva fiktiivinen ajatusleikki sai alkunsa keskustelusta, jossa pohdimme ihmislajin seksuaalisten ahdistusten vaikutusta yksilöiden elämään ja koko lajin kehitykseen. Tiedän, ettei edes bonobojen elämä ole vain auvoista sopua seksin ansiosta. Ehkä siinä silti olisi jotain opiksi otettavaa. Ainakin kaikki ne "kasvattajat", joiden mielestä on kohtuullista pelotella lapsiparat pienestä pitäen pitämään seksiä jotenkin "likaisena", voisivat katsoa mallia bonobojen yhteisöstä. Ai niin, bonoboilla ei ole uskontoja.


2 kommenttia:

  1. Ajatuksia herättävä kuvitelma. Erityisesti nykyihmistä ilahduttaa, että perinteisten sukupuoliroolien ja -nimitysten käyttö oli karsittu eikä näin pönkitetty heteromiesten valtaa.

    VastaaPoista
  2. Hauskaa, että huomasit harkitun "sukupuolineutraalin" kirjoitustavan. Se liittyy myös oikeitten bonobojen maailmaan, joka ei ole "heterourosten" dominoima. Ei tarvitsisi ihmistenkään maailman olla ja ehkä siihen suuntaan ollaan kuitenkin menossa.

    VastaaPoista

Kommentteja vain Google-tilin käyttäjiltä. Blogin kirjoittaja kannattaa avoimuutta keskusteluissa.