Heikin varaventtiili

Heikin varaventtiili
Heikki Poroila vuonna 1950

maanantai 11. tammikuuta 2016

Kun mies muuttuu ympäristön ongelmaksi

Alkuvuoden uutisia ovat säväyttäneet väitteet siitä, että Eurooppaan olisi rantautunut - tai jalkautunut - uusi epämiellyttävä kulttuurinen ilmiö eli naisten seksuaalinen häirintä ja ahdistelu isolla miesjoukolla. Lisämakua uutisille on antanut se, että ilmiö näyttää liittyvän maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden kulttuuritaustaan ja sen mukaiseen käyttäytymiseen aivan erilaisessa ympäristössä.

Maahanmuuttokeskusteluun liittyvän ulottuvuuden lisäksi poliisin sekavat toimet niin Saksassa, Ruotsissa kuin Suomessakin ovat herättäneet levottomuutta ja vakavia kysymyksiä siitä, onko poliisi vähätellyt, liioitellut vai pelkästään ollut sormi suussa. Suomessa on herättänyt kiihtymystä joidenkin poliisien huonojen sanavalintojen (toivottavasti vain niistä oli kysymys) synnyttämä mielikuva, että naisten seksuaalinen häirintä olisi jotenkin uusi ilmiö suomalaisessa yhteiskunnassa.

Kiihkeän keskustelun ytimessä on arabi- tai afrikkalaistaustaisessa kulttuurissa kasvanut mies, joka ei näytä ymmärtävän tai haluavan ymmärtää, että Euroopassa naiset ovat täysivaltaisia kansalaisia ja että täällä ei raiskattua naista kivitetä kuoliaaksi, vaan viha ja rangaistus kohdistuu raiskaajaan. Kaikkien maahanmuuttajien ja turvapaikkaa etsivien kannalta on äärimmäisen vahingollista, että nämä ympäristölleen ongelmaksi muuttunut miehet hallitsevat uutisia.

* * *

On pötypuhetta, että naisia olisi alettu seksuaalisesti ahdistella Suomessa vasta kun muslimikulttuureista tulleet miehet ovat menettäneet itsehillintänsä tai vaihtoehtoisen tulkinnan mukaan toimineet kuten ovat tottuneet toiminaan. Kyllä se kantasuomalaiselta mieheltäkin on aina sujunut, meillä vaan tarvitaan yleensä alkoholia niitä estoja ja itsehillintää poistamaan. Kännissä se Suomi-pojan käsi kourii yhtä häikäilemättä kuin arabinkin.

Minusta on todettava ilman kiertelyjä, että seksuaalinen ahdistelu ja häirintä on kaikissa tapauksissa sietämätöntä, tuomittavaa ja anteeksiantamattoman huonoa käytöstä. Sovinistinen ja eriarvoinen kulttuuritausta ei ole lieventävä asianhaara, se on tehtävä selväksi jokaiselle, joka haluaa kulttuurissamme elää. Voimme ymmärtää, että esimerkiksi turvapaikanhakijan vankilamainen odotus synnyttää voimakasta turhautumista ja seksuaalisia paineita, joita on vaikea siivosti purkaa. Ymmärtäminen ei silti voi tarkoittaa, että törkeä käytös pitäisi myös hyväksyä. Ei pidä.

Osalle miehistä on aina tuottanut vaikeuksia pitää näppinsä ja kielensä kurissa, kun lähistölle ilmestyy seksuaalista vetovoimaa tihkuvia kansalaisia. Tätä joukkoa ei yhdistä kulttuuri, uskonto tai tavat, vaan biologisperäinen vietin ohjaama vimma, joka kuitenkin menetti yleisen hyväksyttävyytensä jo vuosisatoja sitten - ainakin useimmissa Euroopan maissa. Nämä miehet eivät vaan itse tunnu ymmärtävän tätä muutosta. Ja jos ymmärtävät, eivät hyväksy.

* * *

Eurooppalaisiin keskuksiin pakkautuvat yksinäiset, toimettomat miehet ovat potentiaalinen ympäristöongelma, vaikka suinkaan kaikki eivät käyttäydy huonosti. On täysin mahdollista, että tuoreet uutiset ovat vasta alkusoittoa vielä isommille ongelmille. Eikä tilanne muutu rajoja sulkemalla, nuo turhautuneet miehet ovat jo täällä Pariisista Tornioon, Kölnistä Tukholmaan. Jokainen turhautunut lisäpäivä kasvattaa painetta, joka ei katoa itsestään.

Modernin kansainvaelluksen monet lieveilmiöt voidaan välttää vain sillä, ettei nuorilla miehillä ole tarvetta ja houkutusta lähteä turhautumaan Euroopan vastaanottokeskuksiin ja työttömien kansoittamiin lähiöihin. Maasta- ja maahanmuutto sinänsä ei ole ongelma, vaan sen mittaluokka ja yhteiskuntien täydellinen varustautumattomuus, mitä tuoreet raiskausuutiset symboloivat.

Meillä pitäisi kuitenkin olla myös rohkeutta tunnustaa, että monet - eivät kaikki - pakolaisia tuottavien maiden ongelmat ovat ns. länsimaitten häikäilemättömän oman edun tavoittelun seurausta. Yhdysvalloille kelpaa muslimimaiden öljy, muuten suhtautuminen on lähinnä halveksuvaa salamurhaamista. Eurooppalaisten maiden syntilista on sekin pitkä ja verinen, vaikkapa vain Algeria ja Kongo ääneen mainiten.

* * *

Naisia sortavat ja häpäisevät miehet pilaavat helposti kaikkien maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden maineen. Ei auta, vaikka näitä mätiä yksilöitä olisi pieni vähemmistö kaikista, heitä on silti liikaa. Äärioikeistolaiset katupartiot kiittävät vetoavusta. Kaikilla muilla on syytä olla huolissaan tilanteesta.

Turhauttavasta pakolaisten asioiden käsittelytavasta tulee päästä irti ja samaan aikaan rikoksiin syyllistyville maahan haluaville on tehtävä selväksi, ettei heille ole tarvetta suomalaisessa yhteiskunnassa, meillä on rikollisia riittävästi ihan omastakin takaa. Pelin säännöt on tehtävä yksiselitteisen selväksi niin suomalaisille kuin suomalaisiksi haluavillekin.Jos naisia sortavasta kulttuurista tuleva mies ei haluakaan muuttua, hän ei ole koskaan tervetullut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti